Pidän lukemisesta, mutta liian vähän tulee luettua "laatu"-kirjallisuutta. Ja muutama pakollinen klasikko on jäänyt lukematta. Senpä takia päätin tehdä listan kirjoista, jotka minun olisi luettava syystä tai toisesta.

1. Aleksis Kivi, Seitsemän veljestä. Niinpä. Peruskoulussa oli pakko tehdä kirjallisuusarvostelu tästä kirjasta. En koskaan lukenut kirjaa. Sain esitelmästä ainoana luokallamme arvosanaksi 10. Nykyään mietin, että ehkäpä tämä olisi pitänyt lukea. Sitä paitsi moni on kehunut tätä kirjaa. 

2. Väinö Linna, Täällä pohjantähden alla.  Ihan totta. Tätäkään kirjaa en ole saanut luettua. Liian paksu tai jotain. Tosin olen lukenut Taru  sormusten herrasta sekä Kalevalan (ainakin päällisin puolin), niin luullisi mun jaksavan tämänkin lukea.

3. Mikael Rinne, Populaarimusiikkia Vittulanjänkältä. Tätä kirjaa on kehuttu ja kehuttu. Joskus luen tämän.

4. Donna Tart, Jumalat juhlivat öisin. Kaksi henkilöä on sanonut tämän olleen paras kirja, jonka he ovat lukeneet. Siinä riittää perusteluja.

5. John Irving, The World According to Garp. Jostain syystä, en ole lukenut Irvingin kirjoja ja minulla on sellainen kummallinen käsitys, että se kuuluu yleissivistykseen. Ehkä tunnetuin Irvingin kirja.

6. Juha Vuorinen, Juoppohullun päiväkirja. Siskoni sanoi tämän olevan hyväntahtoisesti "elämässään täysin epäonnistuvan ihmisen" elämälle naureskeleva kirja. Hullunhauska kuulemma.

7. Jostain syystä nyt lyö tyhjää, vaikka kauheesti olisi itsensä sivistämistä vielä tehtävä. Täydennetään tätä, kun kirjoja tulee mieleen. Saa ehdottaa hyviä kirjoja, jos haluupi.

Laitetaan tähän kuva Irvingistä, että näyttää sivu vähän kivemmalta. Tai sitten ei (näytä kivemmalta). Tää kuva on itseasiassa vähän pelottava.

 Johnirving.jpg