Siitä puhutaan turkistarhauksen yhteydessä. Siitä puhutaan opiskelun yhteydessä. Siitä puhutaan viinan yhteydessä.
Olemmeko oikeutettu harjoittamaan ammattia, jos ihmiset kerta maksavat siitä? Onko turkistarhaajilla oikeus työhönsä, koska ihmiset haluavat turkiksia, vai tulisiko heidän moraalisyiden takia vaihtaa ammattia? Onko heillä velvollisuus vaihtaa ammattia?
Onko jokaisella oikeus valita ammatti josta pitää, vaikka todennäköisesti ei ikinä työllisty valitsemassaan ammatissaan? Entä onko jokaisella oikeus olla tekemättä jotain työtä, vain siksi ettei pidä siitä, vaikka olisi ainoa henkilö joka kyseistä työtä voisi tehdä? Onko lääkärillä oikeus olla harjoittamatta ammattiaan, koska ei pidä siitä? Onko kauppiaalla oikeus myydä viiniä,vain koska ihmiset ovat valmiita maksamaan siitä? Ja tarjota lisää yhä uudestaan ja uudestaan...?

Ihmisillä on usein voimakkaat mielipiteet oikeasta ja väärästä. Harva kuitenkaan miettii, onko se mitä itse tekee edes omien moraalisäädösten mukaista. Milloinkohan viimeksi pidin hiukan liian pitkän kahvitunnin, tai heitin maalipurkin sekajätteisiin?
Yleinen toimintatapa tai ei välttämättä ole moraalisesti oikea toimintatapa. Ihmiset yleisesti hyväksyvät viinan myynnin, vaikka myyjän ei juurikaan tarvitse pohtia myynnin seurauksista tai edes informoida seurauksista. Milloinkohan  ALKOon saadaan kanta-asiakaskortit? Joka kymmenes koskenkorvapullo ilmaiseksi!